
Surówka z białej kapusty
Przepis na chyba najprostszą surówkę z białej kapusty i marchewki. Wystarczy poszatkować, uzupełnić o kilka podstawowych dodatków dla uwydatnienia smaku i gotowe. Doskonały dodatek to dań mięsnych i rybnych.


Czas
Poziom
Porcje
10
kcal
30
Składniki
- biała kapusta / 1/2 główki
- marchew / 1 sztuka
- cytryna
- ocet winny z białego wina
- cukier
- pieprz
PRZEPIS
- Kapustę szatkujemy na drobno i wrzucamy do miski
- Marchew obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach następnie dodajemy do poszatkowanej białej kapusty
- W małej miseczce mieszamy ocet winny z łyżeczką cukru i odrobiną soku z cytryny
- Dodajemy miksturę z poprzedniego punktu do dużej miski z resztą produktów i dokładnie mieszamy
Surówkę podajemy w szklanej misce aby każdy mógł nałożyć sobie na własny talerz ile chce. Surówka doskonale nadaje się jako dodatek do kebaba w cieście.

30 kcal
10 porcji
PT5M
PT10M
KOMENTARZE
Comments are closed here.