Surówka z białej kapusty

Przepis na chyba najprostszą surówkę z białej kapusty i marchewki. Wystarczy poszatkować, uzupełnić o kilka podstawowych dodatków dla uwydatnienia smaku i gotowe. Doskonały dodatek to dań mięsnych i rybnych.

Średnia: 5 (1 głosy)
Surówka z białej kapusty
Logo

PRZEPIS

  1. Kapustę szatkujemy na drobno i wrzucamy do miski
  2. Marchew obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach następnie dodajemy do poszatkowanej białej kapusty
  3. W małej miseczce mieszamy ocet winny z łyżeczką cukru i odrobiną soku z cytryny
  4. Dodajemy miksturę z poprzedniego punktu do dużej miski z resztą produktów i dokładnie mieszamy

Surówkę podajemy w szklanej misce aby każdy mógł nałożyć sobie na własny talerz ile chce. Surówka doskonale nadaje się jako dodatek do kebaba w cieście.

smacznego

KOMENTARZE

Comments are closed here.