Kubańskie kanapki
Kubańskie kanapki to zdrowy i pyszny fast food, na który nabrałem ochoty po obejrzeniu filmu Chef. Uważnie oglądałem film, starając się zapamiętać jak najwięcej szczegółów powstawania kanapek, poczytałem o zmaganiach innych blogerów którzy również spróbowali odtworzyć te kanapki i tak oto powstał ten wpis. Stworzenie tych kanapek zajmuje naprawdę sporo czasu ale nie żałuję, bo była to bardzo fajna przygoda. W przyszłości planuję zmierzyć się z innymi filmowymi daniami.
Czas
Poziom
Porcje
1
kcal
123
Składniki
- ogórek konserwowy / 1 sztuka
- szynka wędzona / 1 plasterek
- ser żółty / 2 plasterki
- masło
- musztarda sarebska
- Bagietki do kubańskich kanapek / 1 sztuka
- Pieczona karkówka Mojo / 4 plasterki
PRZEPIS
- Rozgrzewamy opiekacz do kanapek
- Na opiekaczu przez około 3 minuty podgrzewamy plasterki karkówki i szynki
- Bagietkę przekrawamy wzdłuż na dwie części
- Górną część bagietki kładziemy na opiekaczu koło mięsa (miękką stroną do dołu)
- Dolną część bagietki smarujemy musztardą
- Na musztardzie kładziemy szynkę, kilka plasterków ogórka a następnie karkówkę i żółty ser
- Przykrywamy górną częścią bagietki i umieszczamy w opiekaczu
- Smarujemy z wierzchu kanapkę masłem
- Zamykamy opiekacz i czekamy aż kanapka będzie gorąca i ser zacznie się topić (uważamy, żeby nie spiec jej za bardzo)
Propozycja podania – kubańskie kanapki
Gorąca, kubańską kanapkę przekrawamy pod kątem 45 stopni na dwie części i kładziemy na talerzu. Gotowe
123 kcal
1 porcji
PT10M
PT10M
KOMENTARZE
Comments are closed here.