Rogalik z jajkiem i boczkiem

Rogalik z jajkiem i boczkiem

Kanapka z sadzonym jajkiem i bekonem to jedno z moich ulubionych śniadań. Świeży rogalik, jajko sadzone, chrupiący bekon, sałata, pomidor to najprostsza kombinacja ale jak wiemy każdy ma inną wizję idealnej kanapki. Wiele osób rano nie ma apetytu ale gwarantuję, że tak pyszną kanapkę zje ze smakiem nawet największy niejadek.

Średnia: 4.8 (6 głosy)
Rogalik z jajkiem i boczkiem
Logo
Czas
Poziom
Porcje 4
kcal 123

AKCESORIA:

nóż patelnia tarka

PRZEPIS

  1. Na patelni roztapiamy masło
  2. Na rozgrzanym maśle smażymy plastry wędzonego boczku
  3. Gdy boczek będzie odpowiednio wysmażony odkładamy go na talerz
  4. Patelni nie myjemy, na tłuszczu przesiąkniętym smakiem boczku robimy jajka sadzone, doprawiamy solą i pieprzem
  5. Pomidory kroimy w plastry
  6. Żółty ser trzemy na największych oczkach tarki
  7. Rogaliki przekrawamy na pół (ale nie do końca)
  8. Do wnętrza każdego rogalika wsadzamy liść sałaty, plaster boczku, jajko sadzone, 2 plastry pomidora oraz łyżkę startego sera

Propozycja podania rogala z jajkiem sadzonym i bekonem

Gotowa kanapka najlepiej prezentuje się na drewnianej desce. Bardziej tradycyjna wersja podana na talerzu jest również akceptowalna ????

smacznego

KOMENTARZE

Comments are closed here.