Kubańskie kanapki

kubańska kanapka
Średnia: 5 (3 głosy)
Kubańskie kanapki to zdrowy i pyszny fast food, na który nabrałem ochoty po obejrzeniu filmu Chef. Uważnie oglądałem film, starając się zapamiętać jak najwięcej szczegółów powstawania kanapek, poczytałem o zmaganiach innych blogerów którzy również spróbowali odtworzyć te kanapki i tak oto powstał ten wpis. Stworzenie tych kanapek zajmuje naprawdę sporo czasu ale nie żałuję, bo była to bardzo fajna przygoda. W przyszłości planuję zmierzyć się z innymi filmowymi daniami.

Składniki (1 porcja):

składniki na kubańskie kanapki

Akcesoria:

  • opiekacz do kanapek

Przepis:

  1. Rozgrzewamy opiekacz do kanapek
  2. Na opiekaczu przez około 3 minuty podgrzewamy plasterki karkówki i szynki podgrzwamy karkówkę
  3. Bagietkę przekrawamy wzdłuż na dwie części
  4. Górną część bagietki kładziemy na opiekaczu koło mięsa (miękką stroną do dołu)
  5. Dolną część bagietki smarujemy musztardą
  6. Na musztardzie kładziemy szynkę, kilka plasterków ogórka a następnie karkówkę i żółty ser
  7. Przykrywamy górną częścią bagietki i umieszczamy w opiekaczu
  8. Smarujemy z wierzchu kanapkę masłem
  9. Zamykamy opiekacz i czekamy aż kanapka będzie gorąca i ser zacznie się topić (uważamy, żeby nie spiec jej za bardzo) Podgrzewamy kanapkę

Propozycja podania – kubańskie kanapki

Gorąca, kubańską kanapkę przekrawamy pod kątem 45 stopni na dwie części i kładziemy na talerzu. Gotowe

Kubańska kanapka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *